29 Οκτ 2012

Μοντέρνα γιατροσόφια

Ημικρανίες, δυσπεψία, καούρες, αλλά και κοψίματα ή hangover. Προβλήματα που κατά καιρούς σε έχουν ταλαιπωρήσει και δεν μπορείς να βρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις. Πολλές φορές η λύση είναι δίπλα σου, η φύση στην προσφέρει απλόχερα και απλώς δεν το ξέρεις.
Oι επιστήμονες επιστρέφουν στις παλιές καλές συνταγές - και μας "υπενθυμίζουν" μέσα από τις κλινικές τους δοκιμές την επιτυχία των πρακτικών μεθόδων, που είτε έχουμε ξεχάσει, είτε θεωρούσαμε ξεπερασμένες, είτε δε γνωρίζαμε καν.

Ορίστε λοιπόν ένας πλήρης οδηγός από γιατροσόφια της νέας χιλιετίας, που επανήλθαν στο προσκήνιο από ιατρικές έρευνες:

Ο τρόπος που κοιμάσαι χρησιμεύει κατά της δυσπεψίας
Αν δεν μπορείς να περιορίσεις τις βραδινές κραιπάλες, που φέρνουν βαρυστομαχιά, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Συνήθισε να γυρνάς προς τα αριστερά, όταν κοιμάσαι. Έρευνες σε κλινική του Λονδίνου έχουν αποδείξει ότι οι εκκρίσεις του στομάχου που προκαλούν βαρυστομαχιά είναι συγκριτικά λιγότερες και πιο ανώδυνες.
Επίσης, φρόντισε το κεφάλι σου να βρίσκεται σε ψηλότερη θέση από το υπόλοιπο σώμα, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια. Η βαρύτητα θα σε βοηθήσει να χωνέψεις πιο γρήγορα και να αποφύγεις ανεπιθύμητες καούρες το επόμενο πρωί.

• Μέλι κατά του hangover
Με δεδομένο ότι τα ξενύχτια δεν τα κόβεις, ας έχεις τουλάχιστον υπόψη σου έξυπνους τρόπους για να μειώσεις τους πονοκεφάλους μετά από μια ατελείωτη κραιπάλη. Σε πρώτη φάση, καλό είναι να αλείψεις μια φέτα με μέλι. Περιέχει φρουκτόζη και θα σε βοηθήσει να απορροφήσεις πιο γρήγορα τους τόνους αλκοόλ που έχεις πιεί.

• Εσπρέσο στον πόλεμο κατά της ημικρανίας
Οι πάσχοντες γνωρίζουν καλά τι επώδυνη διαδικασία είναι η ημικρανία. Ξέρουν, επίσης, ότι υπάρχει ένα διάστημα 10-12 ωρών με συμπτώματα που, αν δεν τα προσέξουν θα έρθει η ημικρανία να τα ισοπεδώσει όλα. Η λύση που προτείνεται γι’ αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι ένα δυνατό εσπρεσάκι μαζί με μπόλικο νερό και στη συνέχεια 20 λεπτά γυμναστικής. Ο οργανισμός ρυθμίζει έτσι καλύτερα την ποσότητα αίματος που πηγαίνει στον εγκέφαλο και αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Ξύδι για τα κοψίματα
Να αποφύγεις να κοπείς είναι πρακτικά αδύνατο. Όλο και κάτι θα κάνεις, με κάτι πιο περίεργο θα καταπιαστείς και μπορεί να τρέξει και λίγο αίμα. Μην ανησυχήσεις γιατί χρησιμοποιώντας ξύδι, θα ξεπεραστεί το κόψιμο γρήγορα και ανώδυνα. Οι αντισηπτική δράση του, βοηθά τον οργανισμό να επουλώνει πιο γρήγορα τις πληγές, να αποφύγει μολύνσεις και να απαλύνει τον πόνο σε μεγάλο βαθμό και σύντομα. 

Παγωμένο νερό στα χέρια για να σταματήσει ο ιδρώτας
Ειδικά το καλοκαίρι, ο ιδρώτας σε φέρνει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση. Για να αντιληφθεί ο οργανισμός σου ότι έπαψες να κυκλοφορείς στη ζέστη, ή ότι σταμάτησες να τρέχεις, χρειάζεται πάνω από μισή ώρα. Όλο αυτό το διάστημα, εσύ θα συνεχίζεις να ιδρώνεις και να νιώθεις άβολα…
Η λύση είναι να βουτήξεις τα χέρια σου στο παγωμένο νερό. Αμέσως, ο οργανισμός χαμηλώνει θερμοκρασία και σταματάς να ιδρώνεις. Έτσι, με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη, θα ηρεμήσει γρηγορότερα ο οργανισμός σου, θα πάψει να στέλνει η καρδιά μεγάλες ποσότητες αίματος στα άκρα και εσύ θα νιώθεις πολύ καλύτερα.

Γάλα για την καούρα
Για τα ανθρακούχα αναψυκτικά, όπως η σόδα, είναι γνωστό. Για το γάλα όμως, όχι. Ένα ποτήρι γάλα την ημέρα θα βοηθήσει ώστε να οι εκκρίσεις του στομάχου να μην προκαλούν καούρες, ενώ και η πέψη θα ολοκληρωθεί γρηγορότερα και χωρίς προβλήματα. Αρκεί βέβαια να μην έχεις δυσανεξία στη λακτόζη.

Πράσινο τσάι για ευχάριστη αναπνοή
Προβλήματα δυσάρεστης αναπνοής κατά καιρούς αντιμετωπίζουν όλοι. Το τσιγάρο, η κακή διατροφή και λόγω καλοκαιριού, οι κραιπάλες, τα ξενύχτια και το αλκοόλ, αποτελούν λόγους που το επόμενο πρωί η αναπνοή σου είναι χάλια. Οι Βρετανοί του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, που επίσης όταν πίνουν ξεχνούν να σταματήσουν, φαίνεται πως βγήκαν τη λύση στο πράσινο τσάι!
Μία από τις βασικές ιδιότητές του είναι να εξολοθρεύει τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Βέβαια, από μόνο του δεν κάνει και θαύματα. Αν περιόριζες και εσύ λιγάκι τις εξαλλοσύνες, θα βοηθούσε…

http://www.menslounge.gr


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου