1 Ιουν 2014

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ισχυρό απολυμαντικό χώρου και χεριών

Όπως είναι γνωστό, η κατάχρηση των απολυμαντικών, δημιουργεί πολλά προβλήματα και για την υγεία μας και για το περιβάλλον. Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια για παράδειγμα, όχι μόνο φέρεται να είναι άχρηστα προς το σκοπό τους αλλά ενδέχεται να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των μικροβίων.  Άρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας απολυμαντικά. Ο πραγματικός εχθρός της υγείας δεν είναι τα μικρόβια αλλά ο νους, η διατροφή και ο τρόπος ζωής.

Στην περίπτωση όμως που πραγματικά χρειάζεστε ένα απολυμαντικό, η μητέρα φύση έχει προνοήσει και γι αυτό:

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν απολυμαντικά σπρέι όταν κάποιος στο σπίτι είναι άρρωστος προκειμένου να σκοτώσουν τα μικρόβια που υπάρχουν στον αέρα. Μπορείτε όμως να κάνετε την ίδια δουλειά και το ίδιο αποτελεσματικά χωρίς χημικές ουσίες χρησιμοποιώντας βότανα! Απλώς βάλτε νερό σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα και προσθέστε 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Ψεκάστε με αυτό τον χώρο που θέλετε αντικαθιστώντας τα χημικά απολυμαντικά σπρέι και θα ξεφορτωθείτε όλα τα μικρόβια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Στα νοσοκομεία της Γαλλίας βρέθηκε ότι το μείγμα αυτό είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα απολυμαντικά του νοσοκομείου, αλλά στην πραγματικότητα διαρκεί περισσότερο διότι τα έλαια παραμένουν πάνω στις επιφάνειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό, τι τα απολυμαντικά με βάση το οινόπνευμα.

Το ίδιο ακριβώς μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα χέρια σας.

πηγη: http://enallaktikidrasi.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου